3-D Bryn

Vad är Microblading ?

Microblading, även kallat Taffy metoden,eller eyebrow embroidery, mikrobladsteknik, är en relativt ny, manuell metod utav kosmetisk tatuering i Stockholm. Det är den hetaste must-have kvalificeringen för permanent makeup tekniker! Microblading utförs genom användning utav ett manuellt specialistverktyg som hanterar disponibla mikroblad. Det anses vara semi-permanent, i jämförelse med den traditionella hårstrykningsmetoden. Det görs genom användning utav ett ytterst tunt blad för insättning utav pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, ungefär som 3D tatuering fast rikare i detalj. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder permanent makeup tatueringsmaskiner. Det görs istället med ett tunnare blad (som består utav 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

 Microblading metoden är idealisk för alla som vill förbättra looken på sina ögonbryn ytterligare. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan tillgängliga hårmängden. Personer som lider av håravfall, trikotillomani (en impulskontrollstörning som karakteriseras utav ett behov av att dra bort sitt hår, vilket leder till noterbart håravfall och flintskallighet), alopecia areata eller andra tillstånd som orsakar håravfall kan ha stor nytta av Microblading, likväl som andra personer som helt enkelt inte är nöjda med sina ögonbryn.

 Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn vid tatuering av ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten.

 Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 3 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.

  

 

         

 

Du är INTE en lämplig kandidat för denna behandling om du är:

• Gravid eller ammande

• Tidigare bakgrund av Keloids eller Hypertropiskt ärrbildning

• Diabetiker (kräver godkännande från läkare)

• Kemoterapi (bör rådfråga läkare)

• Virusinfektioner och/eller sjukdomar

• Epilepsi

• Pacemaker eller svåra hjärtproblem

• Organ transplantation

• Hudirritationer eller Psoriasis nära det behandlade området (rodnad, solbränna, akne, etc.)

• Sjuk (förkylning, influensa, etc.)

• Botox de senaste 2 månaderna

• Isotretinoin det senaste året

• Hjärtsjukdomar, okontrollerat högt blodtryck, dålig generell hälsa.

* All behandling, medicinering eller sjukdom som kan kompromissa med immunsystemet/läkningsförmågan gör dig INTE till en lämplig kandidat för mikropigmenteringsbehandling.

 

DAGAR INNAN microbladings behandlingen är det inte rekommenderat att:

1. Sola eller använda solarium

2. Utföra kosmetiska och estetiska procedurer för ansikte (allt som orsakar hudavlagring)

3. Utföra behandling av ansiktet med laser (microdermabrasion)

INNAN microbladings behandlingen är det inte rekommenderat att:

1. Dricka stark kaffe, te eller andra energidrycker (Red Bull)

2. Innan tatueringsprocedur, intag utav alkohol 2 dagar innan – högre risk för blödningar

3. Blodförtunnande medicin (aspirin) och acetylsalicylsyra eller andra mediciner innehållande acetylsalicylsyra.