Salong G & Company

Frisörsalong och Spa

IPL

PERMANENT HÅRBORTTAGNING AV ANAGENT HÅR.

IPL (Intensed Pulsed Light) används för att ta bort oönskad hårväxt. Med vår IPL applikator för hårborttagning tar vi bort anagent hår. Vi kan behandla ett brett spektrum av hårtoner, vilket gör det möjligt för dig med ljusare hårstrån att uppnå permanenta resultat. Något som är omöjligt med den äldre IPL och Laserteknologin. Hur fungerar då permanent hårborttagning?

 

STEG 1, OPTISK ENERGI

Den kraftiga ljuspulsen träffar pigmentet i hårskaftet. I själva hårskaftet kan det bli mellan 200-300 grader varmt. Värmen avtar dock mycket snabbt i omkringliggande vävnad. Vi måste dock uppnå minst 72 grader Celsius i hårfollikeln och hårsäcken för att uppnå permanent resultat av hårborttagning. Vi måste nämligen förstöra protein och stamceller som finns i follikeln.

 

STEG 2, Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF)

Efter bara några tusendels sekunder kopplas RF på och attraheras av den uppvärmda vävnaden. Hårstrået är absolut varmast och RF vill in i det. Om du tittar på ett hårstrå i mikroskop så ser du en fiskfjällsliknande struktur. Dessa fjäll fungerar som en perfekt isolering vilket gör att RF inte kan ta sig in i håret. Istället så börjar nu RF att snurra runt hårstrået och värmer upp hela follikelstrukturen och hårsäcken. Detta kallar vi för Vortex Heating (virvelvind). Vi värmer alltså upp målet från både insidan och utsidan. På så sätt är vi mindre beroende av pigmentet i hårstråna och på så sätt får vi permanent hårborttagning

 1.                                              2 .


 
 
  
  

Vanliga frågor om hårborttagning

Hur många behandlingar behövs?

Denna fråga är nästan omöjlig att besvara eftersom du är helt unik. Vissa behöver 4 behandlingar andra 10 behandlingar. Det beror på hormonproduktion, hårets tjocklek, färg, hudton mm. Dessutom är faktiskt en mycket liten del av befolkningen helt immun mot alla typer av IPL- och Laserbehandlingar men det märks redan efter 1 - 2 behandlingar. Män kommer i regel fler gånger än kvinnor, återigen är det anlag och hudtjocklek som bestämmer.

Hur lång tid tar en behandling?

Det kan variera, allt från 5 minuter till ett par timmar. Det är helt beroende av hur stora/många ytor som Du önskar behandla.

Hur ofta måste jag gå på behandling och hur många gånger totalt?

Hur ofta beror på vilket område på kroppen som ska behandlas. Här är det hårväxtcykeln som styr, men det bör gå mellan 4 veckor respektive 6 - 8 veckor beroende på kroppsyta och anlag. Vid första besöket förklarar vi för dig mer ingående.

Hur ser man ut mellan behandlingarna?

Mellan 1 - 2 veckor efter behandlingen lossnar det lilla anlaget av strå som finns kvar från huden och Du är hårfri många veckor tills nästa population av strån kommer fram, så det går snabbt att komma ifrån rakhyvel och pincett.

Hur ska det se ut framöver?

Ca 2 veckor efter behandlingen så släpper hårresarmuskeln resterna av det som finns kvar. En peeling av huden hjälper till att ta bort rester av prickar på huden och som en trevlig bieffekt av behandlingen läker hårsäcksinflammationer och innåtväxande strån bort och huden blir fantastiskt mjuk och len.

Att tänka på före behandling med IPL

När du har bestämt Dig för att påbörja en behandling är det några saker Du bör tänka på:
Om du använder pincett för att avlägsna strån i t.ex. ansiktet bör du sluta med dettta minst en vecka innan. Det går dock att klippa ner mot huden eller raka. Detsamma gäller för Dig som brukar vaxa eller använda silkepil. Att sola i solarium eller naturligt solljus är inte att rekommendera 4 veckor innan behandling, detta för att undvika brännskador.

Kom in för en gratis konsultation och mer information.

PRISLISTA :

Kampanj priser just nu !!!!

Armhålor 750 kr / ord pris 800 kr

Överläpp och haka 990 kr / ord pris 1500 kr 

Bikinilinje, Brasilianskt 1800 kr / ord pris 3000 kr 

Halva ben 1800 kr / ord pris 2000kr 

Hela ben 3000 kr / ord pris 4000kr 

 

Exempel på behandling av axiller / armhåla. Bild lånad.