IPL + RF

PERMANENT HÅRBORTTAGNING AV ANAGENT HÅR.

IPL (Intensed Pulsed Light) används för att ta bort oönskad hårväxt. Med vår IPL applikator för hårborttagning tar vi bort anagent hår. Vi kan behandla ett brett spektrum av hårtoner, vilket gör det möjligt för dig med ljusare hårstrån att uppnå permanenta resultat. Något som är omöjligt med den äldre IPL och Laserteknologin. Hur fungerar då permanent hårborttagning?

 

STEG 1, OPTISK ENERGI

Den kraftiga ljuspulsen träffar pigmentet i hårskaftet. I själva hårskaftet kan det bli mellan 200-300 grader varmt. Värmen avtar dock mycket snabbt i omkringliggande vävnad. Vi måste dock uppnå minst 72 grader Celsius i hårfollikeln och hårsäcken för att uppnå permanent resultat av hårborttagning. Vi måste nämligen förstöra protein och stamceller som finns i follikeln.

 

STEG 2, Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF)

Efter bara några tusendels sekunder kopplas RF på och attraheras av den uppvärmda vävnaden. Hårstrået är absolut varmast och RF vill in i det. Om du tittar på ett hårstrå i mikroskop så ser du en fiskfjällsliknande struktur. Dessa fjäll fungerar som en perfekt isolering vilket gör att RF inte kan ta sig in i håret. Istället så börjar nu RF att snurra runt hårstrået och värmer upp hela follikelstrukturen och hårsäcken. Detta kallar vi för Vortex Heating (virvelvind). Vi värmer alltså upp målet från både insidan och utsidan. På så sätt är vi mindre beroende av pigmentet i hårstråna och på så sätt får vi permanent hårborttagning

 1.                                              2 .


 
 
  
  

Vanliga frågor om hårborttagning

Hur många behandlingar behövs?

Denna fråga är nästan omöjlig att besvara eftersom du är helt unik. Vissa behöver 4 behandlingar andra 10 behandlingar. Det beror på hormonproduktion, hårets tjocklek, färg, hudton mm. Dessutom är faktiskt en mycket liten del av befolkningen helt immun mot alla typer av IPL- och Laserbehandlingar men det märks redan efter 1 - 2 behandlingar. Män kommer i regel fler gånger än kvinnor, återigen är det anlag och hudtjocklek som bestämmer.

Hur lång tid tar en behandling?

Det kan variera, allt från 5 minuter till ett par timmar. Det är helt beroende av hur stora/många ytor som Du önskar behandla.

Hur ofta måste jag gå på behandling och hur många gånger totalt?

Hur ofta beror på vilket område på kroppen som ska behandlas. Här är det hårväxtcykeln som styr, men det bör gå mellan 4 veckor respektive 6 - 8 veckor beroende på kroppsyta och anlag. Vid första besöket förklarar vi för dig mer ingående.

Hur ser man ut mellan behandlingarna?

Mellan 1 - 2 veckor efter behandlingen lossnar det lilla anlaget av strå som finns kvar från huden och Du är hårfri många veckor tills nästa population av strån kommer fram, så det går snabbt att komma ifrån rakhyvel och pincett.

Hur ska det se ut framöver?

Ca 2 veckor efter behandlingen så släpper hårresarmuskeln resterna av det som finns kvar. En peeling av huden hjälper till att ta bort rester av prickar på huden och som en trevlig bieffekt av behandlingen läker hårsäcksinflammationer och innåtväxande strån bort och huden blir fantastiskt mjuk och len.

Att tänka på före behandling med IPL

När du har bestämt Dig för att påbörja en behandling är det några saker Du bör tänka på:
Om du använder pincett för att avlägsna strån i t.ex. ansiktet bör du sluta med dettta minst en vecka innan. Det går dock att klippa ner mot huden eller raka. Detsamma gäller för Dig som brukar vaxa eller använda silkepil. Att sola i solarium eller naturligt solljus är inte att rekommendera 4 veckor innan behandling, detta för att undvika brännskador.

Kom in för en gratis konsultation och mer information.

PRISLISTA :

Kampanj priser just nu !!!!

Armhålor 750 kr / ord pris 800 kr

Överläpp och haka 990 kr / ord pris 1500 kr 

Bikinilinje, Brasilianskt 1800 kr / ord pris 3000 kr 

Halva ben 1800 kr / ord pris 2000kr 

Hela ben 3000 kr / ord pris 4000kr 

 

Exempel på behandling av axiller / armhåla. Bild lånad.

PRISLISTA ANDRA BEHANDLINGAR !

 

 

 

 REDUCERING AV CHERRY SPOTS   1-3 GÅNGER

Exempel på hur Cherry spots ser ut .

200 kr per spot.

 

REDUCERING AV PIGMENTFLÄCKAR 1-3 GÅNGER

Det finns flera orsaker och olika typer av pigmentfläckar. I huden finns celler som vi kallar för pigmentceller. Dessa celler ska normalt avge jämnt med pigment till hudytan, t.ex. när solens strålar träffar huden. Ibland får vi fläckar som man kan se "smutsig" ut av, ibland på överläppshuden, ofta i panna och på övre delen av kinderna. Ofta uppstår dom under graviditet när kroppen genomgår en hormonförändring, ibland innehåller p-piller substanser som gör att UV-ljus (sol) gör hudens pigment mer känsligt. En annan pigmentförändring är de vi i dagligt tal kallar ålderspigmenteringar, det är ofta ärftligt, och syns som väl avgränsade mörka eller ljusbruna fläckar på kinder, tinning, panna eller handryggar. Oftast lyckas vi reducera fläckarna med 70-100%.

Pigmentfläckar innan behandling

Ljusbruna fläckar är inga problem.

 

Pigmentfläckar några minuter efter behandling

Pigmentet värms upp till ca 70 grader Celsius vilket gör att det smulas sönder i huden. Efter några minuter mörknar pigmentet. Under de efterföljande dagarna så ramlar pigmentet av och ny fräsch hud framträder.

Pigmentfläckar 2 veckor efter behandling

Nu har pigmentet ramlat av helt och en lätt rosa hud har framträtt. Under de efterföljande veckorna bör man ej exponera huden för sol. Efter ca en månad har huden återfått sitt naturliga skydd och ser mycket fin ut.

Hur lång tid kan det ta att behandla bort?

Det kan man tyvärr inte svara på innan behandling är igång, generellt kan man säga att ju längre pigmentfläckarna har funnits, ju längre tid tar det. En annan orsak är hur djupt de sitter i huden och hur man väljer att ta bort dom men oftast ser man resultat efter en behandling. Om pigmentfläckarna suttit där under flera år kan det behövas 2 - 4 behandlingar.

PRIS : 200 kr per skott

REDUCERING AV ACNE / BAKTERIER  8-10 GÅNGER   / 1 GÅNGER I VECKAN

Haka 250  kr
Överläpp 250 kr
Runt munnen 250  kr
Kinder 250 kr
Panna 250  kr
Hela ansiktet 1000 kr

Fastare hud med IPL

HUDFÖRYNGRING / ÖKAR PRODUKTIONEN AV COLLAGEN /

BEHANDLINGEN HÅLLER 1-3ÅR /

BÖR GÖRAS 4-6 GÅNGER MED 3 VECKORS MELLANRUM. REKOMENDERAS FRÅN 30 ÅR.

Med vår IPL applikator för hudföryngring når vi djupt ner i vävnaden och nu ska vi värma upp vattnet i huden. När vattnet når ca 55 grader Celsius så drar kollagenet ihop sig och skapar omedelbart ett ansiktslyft som resulterar i en spänstigare och tightare hud. Under de efterföljande veckorna bildas det nytt kollagen som gör att effekten varar mellan 1 - 3 år. Hos åldrad rynkig hud så är kollagenet hårt packat vilket gör det svårt för huden att bilda nytt kollagen-fiber. Efterhand så blir hudens elasticitet mycket sämre och huden blir allt slappare. Efter Skin Tightening behandling har kollagenet blivit mycket porösare vilket gör det lätt för huden att skapa nytt kollagenfiber. Hudens elasticitet kommer nu att förbättras för varje vecka som går. Djupare veck och rynkor kommer att reduceras.